sâmbătă, 8 februarie 2014

M-am pierdut prin Tokyo.... ;)

Daca esti in cautarea unei experinte ce poate fi greu de egalat, trebuie sa vizitezi Tokyo. Capitala Japoniei este un loc plin de atractii turistice unde nu ai cum sa nu gasesti ceva pe gustul tau. Temple antice, gradini amenajate pe zgaraie nori si pietele pline de viata sunt primele trei lucruri care imi vin in cap dupa concediul petrecut acolo si care mi-au facut vacanta mult mai frumoasa. 

Daca trebuie sa fac o lista cu locrurile frumoase care m-au incantat aici as spune asa: Palatul imperial, templul Senso-ji, langa care e o zona comerciala cu magazine, Statuia Libertatii (da, nu am gresit orasul), muzeul istoric Shitamachi urca in unul dintre zgaraie-norii Tokyo-ului pentru a-l admira de sus , Parcul Ueno (cu peste 1000 de ciresi).

Daca vrei cu adevarat sa intelegi cultura lor, trebuie sa participi la un eveniment anual cum ar fi: in martie, dragonii ies in strada la Golden Dragon Dance. Spectacolul si coordonarea este desafarsita. In aprilie este perioada Festivalul Florilor de Cires, pe care este inututil sa incerci sa o descrii in cuvinte. In mai are loc cel mai mare festival religios din Tokyo, Sanja Matsuri, in cadrul caruia poti vedea procesiuni si parti importante ale vietii lor religioase.


Daca te-am convins si ai decis ca acest oras merita o vizita si o parte din bugetul tau de vacanta, trbuie sa incepi cu cel mai important pas is anume biletul de avion. Eu l-am achizitonat de pe http://www.traveldesk.ro/ cu 3 luni inainte de plecarea mea din aprilie si a costat 534 EUR. Cel mai mare aeroport din Tokyo este Narita si eu aici am aterizat. O cale de a ajunge in centru este trenul, avantajul fiind peisajele pe care le poti vedea pe geam pana ajungi la destinatia pe care o ai in plan.