luni, 28 martie 2016

Costa Dorada



CostaDorada se bucura de 216 km de coasta, numele inseamna „Coasta de Aur”, iar regiunea pe care o reprezinta cu siguranta ca se potriveste, culoarea aurie aflandu-se in contrast cu apele turqoise. Cei care iubesc natura isi gasesc numeroase activitati, fie ca prefera muntele, fie marea, in timp ce satele linistite sunt de preferat pentru cei mai linistiti, fiind inconjurate de crame, livezi de maslini si piete ocazionale. Costa Dorada primeste 3.5 milioane de turisti in fiecare an, iar aeroporturile principale sunt Reus si Barcelona, primul dintre ele fiind destinat doar companiilor aeriene low cost.

Plaje
Costa Dorada gazduieste un numar important de plaje care asteapta sa fie explorate de-a lungul regiunii, iar printre acestea se afla faimoasele La Mora si Waikiki, insa sunt si altele mai putin cunoscute, dar cel putin la fel de impresionante, precum Comaruga sau Segur de Calafell or Torredembarra.

Activitati de familie
Familiile care merg in vacanta in Costa Dorada neaparat trebuie sa viziteze parcul acvatic Port Aventura, deoarece adrenalina oferita de roller coastere este o experienta de neuitat pentru toti membrii familiei. O alta posibilitate este inchirierea unui autoturism 4x4 pentru explorarea regiunii sau efectuarea unei calatorii pe apa cu barca pentru a simti valurile mediteraneene. Activitatile cu siguranta ca nu se termina niciodata in Costa Dorada, iar la fiecare pas sunt disponibile tiroliana, alpinism, karturi, terenuri de sport si multe altele pentru ca toate familiile sa se distreze.

Mancare si bauturi
Cei care isi planuiesc o vacanta in Costa Dorada se asteapta la o selectie de mancaruri proaspete si specialitati din peste traditionale regiunii, astfel ca in zona cel mai bun astfel de restaurant este considerat Cambrils. Cu toate acestea, nicio excursie in Costa Dorada nu este finalizata pana nu se incearca paella sau tapas, mancaruri traditionale spaniole. In plus, in satele din jur se regasesc numeroase podgorii unde se pot face degustari de vinuri.