duminică, 29 iunie 2014

Botezurile la Romani, intre religie si fanfaronada

Daca in copilariamea imi aducaminte cabotezulera un eveniment important si in acelasi timp cumva... intim, lacare participau doar apropiatii familiei (a se intelege prietenii apropiati) si rudele, darnici acelea chiar toate, ei bine, in ultimul timp povestea asta cu botezurile se transforma tot mai mult intr-un soi de afacere, cu restaurante, cu acele plicuri pe masuta (in care se pun banutii) specfice cumva nuntior.

Am vazut botezuri in restaurante, botezuri in aer liber, botezuri in parcuri si Dumnezeu mai stie pe unde reusesc saisi organizeze romanii astia botezurile. Deja a aparut si un fel de industrie, a lumanarilor pentru botez, a cadourilor si fel de fel de alte chestii mai mult saumai putin importante - o firma care se ocupa de asa ceva este AliceBlue si ii recomand.

Cu toate ca nu sunt un fal al nuntilor si al botezurilor, este cumva scoasa la iveala nevoia oamenilor din Romania de a socializa mai mult, sau placerea de a organiza "petreceri" si evenimmente marete cu fiecare ocazie, ceea ce iarasi nu este un lucru neaparat rau.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu