miercuri, 31 ianuarie 2018

Cel mai fertil moment al lunii

Orice femeie isi doreste ca la un moment dat sa ramana insarcinata, motiv pentru care este important sa cunoasca care este cel mai fertil moment. Conform medicilor, perioada ideala pentru a ramane insarcinata este cuprinsa intre 18 si 23 de ani, insa mamicile din ziua de azi sunt interesate in prima faza de cariera, iar mai apoi de intemeierea unei familii. Mai apoi, performantele scad odata cu trecerea timpului, urmand ca dupa implinirea varstei de 40 de ani sa fie mai dificil sa se ajunga la sarcina. Totodata, in jurul varstei de 20 de ani circa 80% din materialul genetic al femeilor este sanatos, in timp ce mai tarziu procentul scade considerabil.

Cel mai fertil moment

Afla mai multe detalii despre care este cea mai perioada fertila din luna, pentru a determina cand este momentul optim pentru concepere, iar intregul proces poate fi mult mai simplu cu ajutorul unui calendar al menstruatiei propus de Femibion. De regula, perioada de maxima fertilitate este la mijlocul lunii, adica cu aproximativ patru zile inainte de ovulatie. Totusi, momentul ovulatiei poate sa difere de la o luna la alta, motiv pentru care se recomanda pastrarea unui calendar menstrual in care sa fie notate toate aceste informatii.

Simptome

Bineinteles, este important sa se cunoasca toate semnele ovulatiei sau macar cele mai cunoscute, asa ca afla mai multe detalii aici la Femibion. O prima idee este monitorizarea mucusului cervical, care va creste in intensitate in perioada ovulatiei, urmand ca mai apoi sa scada treptat. La fel de simpla este si monitorizarea temperaturii bazale, procedura care se poate efectua cu ajutorul unui termometru special ce se achizitioneaza din farmacii. Bineinteles, exista si altele, insa acestea sunt cele mai clare si mai cunoscute, iar prin intermediul lor se ajunge la stabilirea unui moment ideal pentru conceperea unui copil.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu